Elsö Magyar Breakdance Lexikon
A Break története A Break zenéje Breakdance Magyar csapatok
 
A Breakdance
története
A Breakdance
zenéje
A Breakdance
tánc elemei
Breakdance
táncosok
Breakdance
oktatás
Boombox
Kapcsolat
Linkpartnerek
Impresszum

 

:: Hip Hop Akadémia Tárnok

Hip Hop Akadémia Tárnok

Tárnok Európa-Bajnok! avagy tárnoki táncosok Európa csúcsán

Szinte hihetetlen mikor megláttam a hírt, hogy földijeim ilyen sikert értek el a Hip Hop tánckategóriában. Ugye mondanom sem kell, hogy a Hip Hop gyökerei a Breakdance-ig nyúlnak vissza, tehát itt a helyük a lexikonban, tudja meg ország világ kik is ők.

Gulya István (Mikey) vezetésével a tárnoki Hip-Hop Táncakadémia csapata az ez év május 1-3 között Klagenfurtban megrendezett Európa-bajnokságon HIP-HOP Junior kategóriában a csúcsra ért. Tárnok Európa-bajnok lett, pontosabban a tárnoki fiatalok! Mikeynak nem ismeretlen az érzés, hiszen háromszoros Európa és kétszeres Világbajnok, de tanítványainak eddig ez még álom volt csupán! Eddig. A népes mezőnyben kicsin településünk fiatal csapata bizony lemosott mindenkit a színpadról, szinte szó szerint és Európa-bajokságot nyert. Kivételes siker, ami mögött azonban nagyon sok munka áll. Sok edzés, sok fájdalom és lemondás. De megérte fiúk, lányok, ti vagytok a királyok és legyetek büszkék rá!

Radics Ernő alpolgármester, aki egyik fő mecénása a csapatnak és nem különben az egyesület elnöke is, elmondta, hogy mindvégig hitt a gyermekek sikerében. A kérdésre, miszerint miért támogatja fiatalokat, azt mondta, a vállalkozói támogatás legjobb befektetési formája a fiatalság támogatása, hiszen ők a jövő nemzedéke. A fiatalok tehetségápolására manapság egyre kevesebb iskolai és egyesületi lehetőség van, mivel az állami pénzelosztó rendszer ezen téren sem működik, ezért szinte kötelességemnek érzem a helyi fiatalok segítését.

A csapat tagjai egyenként is megérdemlik, hogy felsoroljuk őket, hiszen mi így tudunk büszkék lenni rájuk: Gulya István (Mikey), Bréda Attila, Czeglédi Gabriella, Fonyó Sebastian, Kócy Richárd, Mandurics Kitti, Tomai Attila.

www.hiphopakademia.hu

Forrás: Cseresnyés Attila / Tárnokhír 2009-június

 
     
Gyere a Fórumba ! Magyar English