Elsö Magyar Breakdance Lexikon
A Break története A Break zenéje Breakdance Magyar csapatok
 
A Breakdance
története
A Breakdance
zenéje
A Breakdance
tánc elemei
Popping
Rocking
Akrobatikus
elemek
Szaltók
További
táncelemek
Befejező
elemek
Breakdance
Táncosok
Breakdance
oktatás
Boombox
Kapcsolat
Linkpartnerek
Impresszum

 

:: Breakdance

A Breakdance elemei

A következő oldalakon a tánc alapelemeit ismerheted meg. Az oldalakon a Popping, a Rocking, az akrobatikus alapelemek mind megtalálhatók. Hangsúlyoznom kell az alapelem szót, hiszen az itt bemutatottakon kívül még számtalan tánclépés variáció létezik, de az alapok megismeréséhez mindenképpen elegendő. Meg kell jegyeznem, hogy az interneten böngészve és majd minden angol nyelvű irásos anyagot felkutatva és összehasonlítva, sokszor kemény ellentmondásokat lehet találni. Hogy ezek közül melyik fedi a valóságot jobban, azt nehéz lenne nekem eldönteni (talán jelentkezhetne egy Breakdance szakos tánctörténész). Ilyen például az Uprock, ami sok helyen egyedi elemként található, míg mások szerint semmi köze a Breakdance-hoz (?!). Nos szerintem van... és még sorolhatnám a hasonlókat.

 

Figyelem !

Itt és most kell felhívnom mindenki figyelmét, hogy a Breakdance a testi épségre veszélyes tánc, amennyiben azt szakszerütlenül végzik! Semmiképpen sem ajánlatos otthon egyedül elkezdeni a gyakorlást, mert az súlyos sérülésekhez vezethet! A következő oldalakon bemutatott tánclépések csakis és kizárólag informális jellegűek, és nem alkalmasak ezek alapján a tanulásra, éppen ezért semmiféle felelősséget nem vállalok érte. A Breakdance elsajátítását már több tánciskolában, illetve Breakdance csapatnál elkezdhetitek. Csak erre tudlak buzdítani titeket.

A flash fájlokat a jobb egérgomb megnyomásával előugró menüben állíthatod le, vagy indíthatod el. Sajnos a fájlok minőségét jelentősen csökkenteni kellett, hogy a gyengébb kaliberű vasak tulajdonosai is meg tudják nézni a klippeket, de így is előfordulhat, hogy némelyik oldal lassabban fog betöltődni.

Kezdjük a turnét ---> POPPING

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
     
Gyere a Fórumba ! Magyar English